Εναλλακτικές Δραστηριότητες

Εναλλακτικές Δραστηριότητες Κούρεντα

 

Εισαγωγή

Ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό ιστορίας και πολιτισμού αποτελεί η πολιτισμική ενότητα Κουρέντων, που οριοθετείται από τα όρη των Κουρέντων (1.172 μ.) στα Ανατολικά και τη βορειοδυτική προέκταση των ορέων της Παραμυθιάς (1.644 μ.) στα νοτιοδυτικά.

Δραστηριότητες Εναλλακτικού Τουρισμού

Αμέτρητες  είναι οι περιπατητικές διαδρομές που μπορεί να απολαύσει κανείς στην περιοχή. Πολλές από αυτές μπορούν να γίνουν με τα πόδια, αλλά δεν είναι λίγες και αυτές που προτείνονται για ποδήλατο.

Διαδρομές με αυτοκίνητο

Το καλό οδικό δίκτυο του Δήμου Δωδώνης προσφέρεται για περιηγήσεις με το αυτοκίνητο. Μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές είναι  αυτή που οδηγεί προς το ορεινό καταφύγιο της Ολύτσικας από τη πίσω πλευρά της.

Κανό, Καγιάκ, Ράφτινγκ στον ποταμό Καλαμά

Ο ποταμός Καλαμάς είναι ένας από τους γνωστότερους ποταμούς της Ηπείρου. Προσφέρεται ιδιαίτερα για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με υδάτινες δραστηριότητες περιπέτειας όπως το κανό, το καγιάκ, το ράφτινγκ κ.λ.π.

Κέντρο Ιππασίας Ιωαννίνων

Ιππασία, εκδρομές και βόλτες με άλογα, βασικά μαθήματα για τους αρχάριους, πόνυ κλαμπ & καφέ προσφέρονται στον φιλόξενο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του κέντρου Ιππασίας Ιωαννίνων.

Paintball Master Park

Στην κοινότητα Λοφίσκος του Δήμου Ζίτσας θα βρούμε έναν ιδιόκτητο, περιφραγμένο χώρο 30 στρεμμάτων, προορισμένο για paintball.

Ο επιβλητικός ορεινός όγκος της Ολύτσικας διαθέτει περιοχές με πλούσια δάση, με φυσικές πήγες νερού και πολλές ορειβατικές διαδρομές που αρχίζουν από τα τοπικά διαμερίσματα Δωδώνης, Μαντείου, Μελιγγών και Αγίας Αναστασίας.

Καταλύματα

Hotel Ekali

Ασφάκα

Τηλέφωνο:265302255- email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      

Αγνάντι Ζίτσας

Ζίτσα

Τηλέφωνο:2658022090           email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

http://www.agnantizitsas.gr/

Διαμάντι Hotel

Δεσποτικό Ιωαννίνων

Τηλέφωνο:26580-51220 email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.       

http://www.diamanti-hotel.gr

Ξενοδοχείο Καλλιθέα

Ζίτσα

Τηλέφωνο:2658023071           email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                

http://www.kallithea-zitsa.gr/

Ξενοδοχείο Το Κονάκι

Νεοχώρι Ζίτσας

Τηλέφωνο:2651071567           email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.               

http://www.tokonaki-hotel.gr/

Σημεία Ιστορικού και Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος

Μονή Πατέρων

Υπήρξε στην μακρόχρονη ιστορία του ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πλούσια μοναστήρια της Ηπείρου μαζί με αυτό του Προφήτη Ηλία. Η Μονή Πατέρων, χτισμένη απέναντι από το χωριό Λίθινο.

Μονή Διχουνίου

Χτισμένο σε υψόμετρο 550μ. στο δρόμο που οδηγεί προς το Σενίκο, βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Διχουνίου.

Ναός του Άρειου Διός

Πρόκειται για έναν ναό που χτίστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ και βρίσκεται στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, στους πρόποδες του λόφου Γαρδίκι.

Κάστρο Βερενίκης

Η περιοχή της Βερενίκης παρουσιάζει τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς εκεί εντοπίστηκαν δεκάδες αρχαιολογικά ευρήματα.

Αρχαία Πασσαρώνα

Τα κατάλοιπα οχυρωμένης αρχαίας πόλης εντοπίζουμε στο λόφο «Καστρί» (υψ. 761μ.), στην περιοχή του χωριού Μεγάλο Γαρδίκι του Δήμου Ζίτσας, ενώ βόρεια της ακρόπολης σώζονται λείψανα αρχαίου ναού.

Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης

Θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ελλάδας που συνδεόταν με τη λατρεία του πατέρα των θεών, Δία.

Λαογραφικό μουσείο Λύγγου

Στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού και ιδρύθηκε το έτος 2004 από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λύγγου «Η Αγία Τριάδα».

Μουσείο πολέμου 1912-1913

Το μουσείο στεγάζεται στο Χάνι Εμίν Αγά, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως Στρατηγείο του Ελληνικού Στρατού κατά τις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Ηπείρου στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο. Βρίσκεται στο 29ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, στην Δημοτική Ενότητα Αγίου Δημητρίου, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την Εθνική Οδό.

 

 

Το e-mail σας*


Δεν βρέθηκαν εκδηλώσεις

sitemap bridgetrad

Γεφύρι

Έχετε επισκεφτεί το Γεφύρι της Πολιτσάς;

Προσθέστε μια νέα απάντηση!

Logo Bridgetrad

Ενημέρωση! Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Πρέπει να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και λειτουργίας για να προχωρήσετε. Όροι και προυποθέσεις

Αποδέχομαι